Αγαπάς τον ύπνο; Διάβασε πως να σχεδιάσεις το ιδανικό υπνοδωμάτιο για έναν άνετο ύπνο!

Το ήξερες ότι το υπνοδωμάτιό σου και ο σχεδιασμός του χώρου μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ποιότητα του ύπνου που κάνεις; Χρώματα, φωτισμός, έπιπλα και διακοσμητικά παίζουν μεγάλο ρόλο! Αν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις και πως, μην ανησυχείς, εδώ είμαστε εμείς:

  • Στρώμα

Αναμφίβολα ένα καλό στρώμα είναι το βασικό συστατικό για μια ξεκούραστη νύχτα! Μάλιστα, σε αυτό συμφώνησε και το 92% των ερωτηθέντων σε έρευνα που πραγματοποίησε το National Sleep Foundation (2011), το οποίο ανέφερε ότι ένα άνετο στρώμα αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο για έναν καλό ύπνο.

Για αυτό, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, απέκτησε ένα στρώμα προσαρμοσμένο στα δικά σου γούστα το οποίο παράλληλα θα παρέχει τη σωστή στήριξη στη σπονδυλική σου στήλη.

  • Φωτισμός

Φυσικά και ο φωτισμός επηρεάζει στο αν κοιμάσαι καλά καθώς το σώμα αντιδρά διαφορετικά στους δροσερούς και στους ζεστούς τόνους φωτισμού! Προτίμησε καλύτερα τον κίτρινο ή τον πορτοκαλί φωτισμό  (αντί του μπλε των ηλεκτρικών συσκευών και των λαμπτήρων) για το υπνοδωμάτιό σου!

  • Κουρτίνες

Μπορεί για πολλούς να αποτελεί έναν μπελά η αλλαγή τους, το σίγουρο είναι ότι ένα καλό σετ κουρτινών μπορεί να μειώσει την εξωτερική φωτορύπανση. Πιο συγκεκριμένα, οι κουρτίνες συσκότισης μπορούν να εξασφαλίσουν την απόλυτη νύχτα ξεκούραση και άρα έναν ονειρεμένο ύπνο!

  • Χρώματα

Το ήξερες ότι τα έντονα και ζωηρά χρώματα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου επηρεάζουν και αυτά την ποιότητα του ύπνου; Δεν το λέμε εμείς, αλλά η ψυχολογία των χρωμάτων! Συνδύασε τους κατάλληλους χρωματισμούς που σε ηρεμούν για να δημιουργήσεις έτσι μία γαλήνια ατμόσφαιρα!

  • Θερμοκρασία

 Σε κανέναν δεν αρέσει να ζεσταίνεται ή να κρυώνει τη ώρα που κοιμάται! Όπως συμβουλεύει και το Αμερικανικό Κέντρο Ύπνου, η ιδανική θερμοκρασία του δωματίου για έναν άνετο ύπνο είναι μεταξύ 18 και 21 βαθμούς Κελσίου. Εσύ, στους πόσους κοιμάσαι;

  • Αποθηκευτικοί χώροι

Είσαι από αυτούς που μόλις μπεις στο υπνοδωμάτιο αρχίζεις και πετάς ρούχα, παπούτσια και τσάντες όπου βρεις; Εντάξει, δεν είσαι ο μόνος αλλά να ξέρεις ότι όλη αυτή η ακαταστασία μπορεί να σου προκαλέσει άγχος και κατ’ επέκταση να επηρεάσει τον ύπνο σου! Όχι, δεν είναι υπερβολή! Γιατί να μην τα έχεις τακτοποιημένα σε ντουλάπες και συρταριέρες;

Αν δεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινήσεις, σου προτείνουμε αρχικά να ρίξεις μία ματιά στα καταστήματα με ‘Είδη σπιτιού’ του Pigogo. Σίγουρα θα βρεις πολλές ιδέες και αντικείμενα που θα κάνουν όχι μόνο τον ύπνο σου πιο ευχάριστο αλλά και την καθημερινότητά σου ευκολότερη!